Home Dish Χόρτα Γιαχνερά με Μανιτάρια

Χόρτα Γιαχνερά με Μανιτάρια

Introduce

Chef :

Fragoulis K

Χόρτα Γιαχνερά με Μανιτάρια

Παραλλαγή της παραδοσιακής Κρητικής συνταγής Γιαχνερά με Κρέας, για τις μέρες της νηστείας. Οι vegan - vegetarian φίλοι μας θα την απολαύσουν.

Cooking instructions

* Step 1

Συγκεντρώνουμε τα υλικά.
Image step 1 Image step 1

* Step 2

Κόβουμε τα κρεμμύδια καρέ. Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο στην μέση και μετά σε φέτες. Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και χοντροκόβουμε το πράσινο μέρος τους. Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε τρεις φέτες ή στην μέση ανάλογα το μέγεθος.
Image step 2 Image step 2

* Step 3

Πλένουμε καλά και χοντροκόβουμε τα σέσκουλα. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τα αγριομάραθα, το σέλινο, τον μαϊντανό και τον άνηθο και στην συνέχεια χοντροκόβουμε τα φύλλα τους. Τον άνηθο τον κρατάμε χώρια. Ξύνουμε ένα λεμόνι και στην συνέχεια το στύβουμε και στύβουμε ακόμη ένα λεμόνι.
Image step 3 Image step 3 Image step 3

* Step 4

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλύψει τον πάτο της. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι. Τρίβουμε αρκετό φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να ψιλομαραθούν. Προσθέτουμε το καρότο, το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα μάραθα, το σέλινο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Image step 4 Image step 4 Image step 4

* Step 5

Ανακατεύουμε συχνά, αφήνουμε να καραμελώσουν και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε συχνά κι αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά από τα μανιτάρια.
Image step 5 Image step 5

* Step 6

Περίπου μετά από 5 με 7 λεπτά προσθέτουμε τα γιαχνερά χόρτα, ανακατεύουμε τακτικά μέχρι τα χόρτα να μαραθούν. Όταν τα χόρτα μαραθούν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα χόρτα να βράσουν για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τον άνηθο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Image step 6 Image step 6 Image step 6

* Step 7

Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά κι αφήνουμε περίπου 15 λεπτά πριν σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο νωπό ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με ζεστό ζυμωτό ψωμί ή πατάτες τηγανητές.
Image step 7

Note: if there is a photo you can click to enlarge it

10 Pieces Of Expert Nutrition Advice

1. Start Small

2. Fill Your Plate With Beans and Leafy Greens

3. Focus on Adding—Not Subtracting

4. Taste the Rainbow

5. Prioritize Potassium

6. Eat More Plants

7. Focus on Your Immune System

8. Try the Mediterranean Diet

9. Understand the Impact of Food

10. Guard Your Gut

See more
🇻🇳 Việt Nam 🇺🇸 USA

Copyright © 2024 Cookcic