Home Dish Πίτσα Στριφτή Μεσογειακή

Πίτσα Στριφτή Μεσογειακή

Introduce

Chef :

Fragoulis K

Πίτσα Στριφτή Μεσογειακή

Cooking instructions

* Step 1

Σε ένα μπολ, προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 15 – 20 λεπτά.

* Step 2

Προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας. Προσθέστε σιγά σιγά και το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα μεγάλο κουτάλι. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αρχίστε να ζυμώνετε με το χέρι μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική. Καλύψτε την ζύμη μ’ ένα πανί και αφήστε την να ανέβει για 45 λεπτά.

* Step 3

Πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι και χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να ανοίξετε τη ζύμη σ’ ένα μεγάλο σχετικά λεπτό φύλο. Κόψτε το φύλο ζύμης σε λωρίδες 5 εκατοστών. Βγάλτε μια λωρίδα, ανοίξτε την λίγο ακόμη με τον πλάστη και πασπαλίστε την με μοτσαρέλα στην μέση χωρίς να πάει το τυρί στις άκρες της ζύμης. Πάρτε την μια άκρη της ζύμης και διπλώστε την ζύμη ίσα να καλύψετε το μέρος με το τυρί σαν ένα μακρύ σκαλτσούνι και το υπόλοιπο κάντε το ρολό.

* Step 4

Αναπτύξτε τη ζύμη κατά μήκος, σχηματίζοντας ένα σχήμα σαν ένα μεγάλο φίδι. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια σπείρα σε ένα στρογγυλό καλά βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζετε το ίδιο με τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης, Όταν τελειώσετε και έχετε δημιουργήσει την στριφτή πίτσα αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ανέβει για ακόμη 20 λεπτά.

* Step 5

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

* Step 6

Με ένα πινέλο αλείφετε την πάνω πλευρά με την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με το τυρί της επιλογής σας (μοτσαρέλα ή παρμεζάνα κλπ), ρίγανη ή προσθέστε και όποια άλλη επιθυμητή επικάλυψη. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.

* Step 7

Λίγα μυστικά ακόμη: Το χλιαρό νερό που χρησιμοποιούμε για να διαλύσουμε την μαγιά πρέπει να είναι τόσο ζεστό ώστε αν μέσα στο νερό έχουμε βάλει το δάκτυλο μας να το ανεχόμαστε χωρίς να καιγόμαστε. Στην ζύμη αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε δύο σκελίδες λιωμένο σκόρδο και λίγη ρίγανη (πριν αρχίσουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ώστε το σκόρδο και η ρίγανη να αναμιχθούν καλά).

Note: if there is a photo you can click to enlarge it

10 Pieces Of Expert Nutrition Advice

1. Start Small

2. Fill Your Plate With Beans and Leafy Greens

3. Focus on Adding—Not Subtracting

4. Taste the Rainbow

5. Prioritize Potassium

6. Eat More Plants

7. Focus on Your Immune System

8. Try the Mediterranean Diet

9. Understand the Impact of Food

10. Guard Your Gut

See more
🇻🇳 Việt Nam 🇺🇸 USA

Copyright © 2024 Cookcic