Home Dish Ανοιξιάτικο χοιρινό στην γάστρα με εσπεριδοειδή

Ανοιξιάτικο χοιρινό στην γάστρα με εσπεριδοειδή

Introduce

Chef :

Fragoulis K

Ανοιξιάτικο χοιρινό στην γάστρα με εσπεριδοειδή

Την δυσκολη περίοδο του περιορισμού στο σπίτι λογω της πανδημίας, η φαντασία σε συνδιασμό με την Άνοιξη έφερε στο τραπέζι μας αυτή την όμορφη συνταγή με πορτοκάλια, λεμόνια, ρίγανη και δεντρολίβανο από τον κήπο μας.

Cooking instructions

* Step 1

Διαλέγουμε κομμάτι από μπούτι χοιρινό που να έχει λίγο λίπος και λέμε στον χασάπη να μας το κόψει μεγάλα κομμάτια για γάστρα. Το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο σκεύος. Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια αλλά πριν τα στύψουμε κρατάμε μερικά κομμάτια φλούδας και από τα δύο.
Image step 1

* Step 2

Βάζουμε τον χυμό σ’ ένα μεγάλο βάζο με καπάκι. Προσθέτουμε στο βάζο τα σκόρδα τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο και την ρίγανη. Σ’ ένα μπολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τον κύβο λαχανικών και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα να μαλακώσει ο κύβος, μ’ ένα πιρούνι διαλύουμε καλά τον κύβο στο ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Image step 2

* Step 3

Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και χτυπάμε καλά σαν να ήταν σέικερ να ανακατευτούν τα υλικά καλά. Περιχύνουμε με την μαρινάδα το κρέας και προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού. Σκεπάζουμε με ζελατίνα και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Image step 3

* Step 4

Αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα (Αν δεν έχουμε τόσο χρόνο το κρέας για να μαριναριστεί χρειάζεται τουλάχιστον 4 ώρες). Την επομένη βγάζουμε το μπολ με το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε όσο ετοιμάζουμε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Image step 4

* Step 5

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε στη γάστρα, καθαρίζουμε και βάζουμε επίσης χοντροκομμένα τα καρότα. Αλατίζουμε ελαφρά (μην ξεχνάμε πως έχουμε βάλει στην μαρινάδα των κύβο λαχανικών)
Image step 5

* Step 6

Τρίβουμε από πάνω λίγο έξτρα πιπέρι. Ανάβουμε τον φούρνο, και ρυθμίζουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω – κάτω. Ανακατεύουμε τις πατάτες με τα καρότα, ώστε να πάει παντού το αλατοπίπερο. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους, προσέχοντας από πάνω να είναι οι πλευρές του κρέατος με το περισσότερο λίπος. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Image step 6

* Step 7

Στον προθερμασμένο φούρνο τοποθετούμε την γάστρα στην χαμηλή σχάρα, χωρίς το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά. Μετά από 45 λεπτά σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες, μέχρι οι πατάτες να απορροφήσουν τα υγρά και να μελώσουν.
Image step 7

* Step 8

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το φαγητό 10 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε
Image step 8

Note: if there is a photo you can click to enlarge it

10 Pieces Of Expert Nutrition Advice

1. Start Small

2. Fill Your Plate With Beans and Leafy Greens

3. Focus on Adding—Not Subtracting

4. Taste the Rainbow

5. Prioritize Potassium

6. Eat More Plants

7. Focus on Your Immune System

8. Try the Mediterranean Diet

9. Understand the Impact of Food

10. Guard Your Gut

See more
🇻🇳 Việt Nam 🇺🇸 USA

Copyright © 2024 Cookcic